Sports Trackerin harjoitustietojen vienti

Sports Trackerin viimeisimpien muutoksien vuoksi päätin siirtyä käyttämään kokonaan Strava-sovellusta. Vanhojen harjoitustietojen siirtäminen uuteen palveluun ei kuitenkaan ollut niin helppoa kuin aluksi olisi voinut kuvitella. Sport Tracker ei nimittäin tarjoa sivuillaan ollenkaan ’Vie kaikki tiedot’ -tyyppistä toimintoa (se olisi ollut liian yksinkertaista), vaan harjoitukset voi viedä vain yksi kohde kerrallaan klikkailemalla (joka on oletettavasti aivan järkyttävän hidasta puuhaa). Kun harjoituksia on kertynyt ajan saatossa satoja kappaleita, tällainen on käytännössä mahdoton tehtävä.

Löysin hetkisen etsittyäni netistä kuitenkin muutamia ohjeita, joiden avulla urakka muuttui epätoivoisesta siedettäväksi. Päädyin itse käyttämään ohjeista jälkimmäistä, eli tietojen vienti onnistui hyvin tämän oppaan siivittämänä.

Lyhykäisesti selitettynä käyttäjä avaa ensin Sports Trackerin sivuilla oman harjoituslistan, klikkailee ’Näytä lisää’ -painiketta niin kauan, että kaikki harjoitukset ovat näkyvissä, ja littää lopuksi selaimen kehittäjäkonsoliin ohjeesta löytyvän koodinpätkän. Harjoitukset alkavat sen jälkeen latautua yksi kerrallaan GPX-muodossa käyttäjän koneelle.

Kun tiedot ovat tallessa, voidaan siirtyä Stravan verkkosivustolle. OIkeassa yläkulmassa on plusikoni, jonka alta valikosta löytyy kohta ’Upload Activity’. Aukeavaan näkymään voidaan nyt valita äsken ladatut tiedostot, joskin Strava rajoittaa kerralla ladattavien tiedostojen määrän viiteentoista, maksavilla käyttäjillä raja on 25. Tämä on hieman hidasta ja turhauttavaa, enkä tiedä, onko tähän olemassa jo parempaa ratkaisua. Harjoitusten tietoja voi vielä halutessaan muuttaa ennen tallentamista. Harjoitustiedot on nyt onnistuneesti siirretty talteen toiseen palveluun.

Kerro ajatuksesi.